Waarom is een back-up belangrijk voor een bedrijf?

Voor een ondernemer zijn er altijd gevaren te bespeuren, zowel op persoonlijk, financieel als digitaal gebied. Steeds meer bedrijven laten het werken op papier liggen en beginnen met het werken op de cloud. Dat scheelt veel papier, je bent duurzaam bezig en het is makkelijker werken. Bedrijven hebben dus veel belangrijke informatie online staan. Informatie dat beschermd moet worden.

Een digitale back-up is zeer belangrijk. In de grote digitale wereld kan een back-up letterlijk het bedrijf te redden. In dit artikel beschrijven we waarom het belangrijk voor een bedrijf is om een back-up te hebben.

Controles en belastingen

Natuurlijk is een bedrijf jaarlijks verplicht om aan allerlei eisen te voldoen. Archieven moeten bijgehouden worden met bedrijfsdata voor onder andere de Belastingdienst. En het kan nog voor meer zaken belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde vergunning van meerdere jaren geleden. Het is niet meer voldoende om alleen een back-up op de computer zelf te hebben. De back-up is pas echt veilig als het op een veilige plek bewaard wordt. Je kunt in de problemen komen als je bepaalde data niet aan de Belastingdienst kunt laten zien.

Een back-up geeft vertrouwen

Een back-up zorgt voor vertrouwen bij je klanten. Het laat je klanten zien dat je bedrijf alle zaakjes snel weer in orde is bij een crash. Zo profiteer je ook van een concurrentievoordeel. Dit wil namelijk zeggen dat de klanten jouw bedrijf de voorkeur geven doordat je sneller reageert op onvoorziene situaties. Een back-up geeft vertrouwen omdat je als bedrijf laat zien dat je zaken snel oplost en alles weer goed laat werken.

Je gegevens snel herstellen met een back-up

Ben je bepaalde gegevens verloren? Bijvoorbeeld door e-mails met malware of menselijke fouten? Dan is het fijn om een back-up te hebben. Het scheelt ook veel tijd. Wanneer je de back-up terugzet, hoef je niet alles goed in te richten. Alles zal direct weer netjes staan. Dit zijn immers niet de werkzaamheden waar je als ondernemer veel tijd aan wilt besteden.

Voorkom het stilvallen van je bedrijf

Verlies van bedrijfsdata. Dat is iets wat je wilt voorkomen. Zeker wanneer het kan leiden tot het stilvallen van je belangrijkste bedrijfsprocessen. Wanneer dit gebeurd, kan dit waarschijnlijk leiden tot financiële schade. Iets wat je als ondernemer niet aan wil denken. Wanneer je een back-up hebt, is dit allemaal te voorkomen.

Online back-up van Acronis

Niks is zo vervelend voor je bedrijf dan het verliezen van je bedrijfsdata. Door een onverwachte internetstoring, menselijke fouten of virussen. Wij bieden de back-up oplossing aan! Met onze online back-up oplossing van Acronis wordt al jouw bedrijfsdata beschermd. Met één klik kun jij eenvoudig een back-up maken, van mappen en bestanden tot complete servers, VPS’en en databases.

Voordelen van Acronis Back-up

– Maak back-ups van de Office 365-omgeving van je organisatie
– 2x sneller dan andere back-ups
– De data staat veilig in gecertificeerde datacenters van Acronis in Frankfurt
– Acronis biedt bescherming tegen ransomware
– Eenvoudig back-ups maken van data op je mobiele apparaten

Bestel meteen een back-up

Bel 010 30 60 000 of mail info@digihero.nl. We staan voor je klaar. Je kunt ons bereiken op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur. Op vrijdag zijn we bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30