Zorgeloos op vakantie gaan? Belplan aanpassen!

Heerlijk op vakantie gaan. Je kijkt al tijden uit naar een mooie vakantie en je wilt je natuurlijk niet druk maken over de telefonische bereikbaarheid van je bedrijf. Gelukkig hoeft dat ook niet! Het is een kwestie van je belplan aanpassen, zodat je ongestoord van jouw vakantie kunt genieten.

Stel zelf je openingstijden in via jouw persoonlijke omgeving ‘Mijn Digihero’. Bepaal wat er moet gebeuren met inkomende telefoontjes. En je kunt het per toestel aanpassen. Ook kan het belplan in worden gesteld voor situaties bij aanwezigheid. Wat gebeurt er met een oproep als iemand even van zijn plek is? Dan zijn er een paar mogelijkheden, zoals het doorschakelen van de oproep naar een collega, mobiel nummer of voicemail.

Bereikbaarheid

Tijdens je vakantie wil je niet bereikbaar zijn natuurlijk. Maar wel dat je collega’s de telefoon antwoorden zodat geen enkel telefoontje wordt gemist. Wanneer je afwezig bent, kun je de oproep terecht laten komen bij iemand die wel aan het werk is. De oproep wordt doorgeschakeld naar een mobiel telefoonnummer. Een ander optie is om jouw nummer door te laten schakelen naar een antwoordservice.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om helemaal niet bereikbaar te zijn tijdens de vakantie. Je kunt bijvoorbeeld als voicemail een vakantiemelding laten horen. Spreek een voicemailbericht in. Vertel dat jouw bedrijf gesloten is omdat je met vakantie bent. Ook handig is om te vermelden wanneer je weer aan het werk gaat.

Zo stel je openingstijden in

Dit kan door gewoon je belplan te wijzigen. In het control panel ‘Mijn Digihero’ vind je onder het kopje Centrale de mogelijkheid om het belplan in te stellen per extensie. Hieronder staat een beschrijving hoe je de tijdsintervallen in kunt stellen.

1. Log in op het control panel
2. Kies voor Centrale, Belplan en klik op Belplan bekijken
3. Selecteer de extensie waar je het tijdsinterval wilt instellen
4. Kies voor Openingstijden
5. Voeg een beschrijving toe, geef de tijdstippen aan die van toepassing zijn
6. Sla deze intervallen op door rechtsonder op ‘Alle wijzigingen opslaan’ te klikken

Lukt het niet?

Uiteraard staan we voor je klaar. Neem contact met ons op. Onze medewerkers zijn vanaf 09.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar, behalve op vrijdag. Dan zijn we om 16.30 uur klaar.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30