Van koper naar glasvezel

Er gebeurt veel op het gebied van breedbandverbindingen. KPN zet zich in om zoveel mogelijk mensen in Nederland van een glasvezelaansluiting te voorzien. In de komende jaren, zal er gaan veranderen op plekken waar zowel glasvezel als DSL wordt aangeboden. In deze blog praten we je bij over deze overgang naar glasvezel.

Waarom zeggen we vaarwel tegen koper?

Het kopernetwerk is aan vervanging toe. De verbindingen zijn vaak verouderd en niet meer van de beste kwaliteit. KPN geeft aan dat ze klanten het beste netwerk willen aanbieden. Hier komt glasvezel in beeld. Het glasvezelnetwerk is toekomstbestendig en in staat om hoge bandbreedtes te leveren.

Hoewel sommige DSL-verbindingen nog goed en stabiel zijn, gaat de transitie toch door. Dit heeft met verschillende factoren te maken:
1. Hogere bandbreedte over koper is lastig te realiseren
2. De vraag naar hogere bandbreedtes groeit snel
3. Het kopernetwerk is verouderd en aan vervanging toe
4. Glasvezel levert een betere uploadsnelheid

De vraag naar hogere brandbreedtes groeit. Daarom is het niet verstandig om te investeren in koper waarbij het lastig is om hogere bandbreedtes aan te bieden. Daarbij lijkt het plafond nog bij lange na niet te zijn bereikt qua bandbreedte. Er is dus voldoende ruimte om te groeien als de vraag naar meer snelheid toeneemt. Daarbij levert glasvezel een betere uploadsnelheid in vergelijking met koper. Ideaal voor het gebruik van clouddiensten.

Wat moet ik doen als ik nu een DSL-verbinding heb?/h2>
Helemaal niets! KPN wijst sommige plekken aan waar het koper uit gaat en vervolgens krijg je hierover een bericht. Daarnaast is de kans groot dat je van ons ook een bereikt ontvangt. KPN zal het aantal plaatsen waar koper eruit gaat, geleidelijk uitbreiden. Zelfs dan duurt het nog een tijdje voordat je daadwerkelijk over moet.

Echter, ons advies luidt om nu al over te stappen. Met glasvezel heb je het snelste, stabielste internet in huis. Meer weten over glasvezel? Neem dan snel contact op!

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30