Chinees Nieuwjaar!

Op 25 januari 2020 is het Chinees nieuwjaar van start gegaan. Een groot feest dat wordt gevierd van de eerste tot en met de 15e dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Het nieuwjaar wordt ook wel het Lentefestival of Lentefeest genoemd en is een van de belangrijkste Chinese feestdagen. 2020 is het Jaar van de Rat. Volgende de Chinese jaartelling, het jaar 4717.

Volgens de mythe kwam Nian, een mensenetend roofdier uit het oude China, alleen tevoorschijn uit de diepe zee tijdens Oud op Nieuw. De mensen merkten dat Nian bang was voor de kleur rood en lawaai. Zo verdreven zij Nian ieder jaar met vuurwerk, Chinese leeuwen en draken en rode versieringen in en om het huis. Duizenden jaren later worden deze tradities nog steeds nageleefd.

Voor de Chinese Horeca ondernemers is het Nieuwjaar ook een nieuwe start. 40% van de cafetaria’s in Nederland zijn in handen van Chinese ondernemers. Het werken in de horeca is zwaar. De eigenaren werken vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om alles in hun zaak op rolletjes te laten verlopen. Digihero heeft voor deze ondernemers dan ook alle producten en diensten in huis om al hun ICT en Telecom-werk uit handen te nemen: Wij kunnen telefonie, internet, PIN en kassasystemen leveren. Alles op een overzichtelijke factuur met een aanspreekpunt.

Ook bij Digihero wordt er stilgestaan bij dit uitbundige feest. Onze buitendienst is namelijk op pad gestuurd met een klein presentje om onze Chinese ondernemers een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30