Waarom we fan zijn van Microsoft Teams

Efficiënt werken, dat is zo ontzettend belangrijk. Daarom grijpen we ook elke nieuwe technologie aan om efficiënter te kunnen werken, zoals Office 365. Dat is het alles-in-één-communicatieplatform van Microsoft waarbij Teams een gratis tool is. In deze blog geven we 6 belangrijke reden op een rij waarom we een fan zijn van Microsoft Teams.

 1. Betere beveiliging bij online samenwerken

  Recht op het doel af en zonder omwegen. Het liefst werken we allemaal zo efficiënt mogelijk. Heb jij ook vaak dat je een overvolle e-mailbox hebt? Omdat je veel mailt natuurlijk, maar ook omdat je vaak in de cc staat. Gelukkig maakt de groepschat via Teams een einde aan overvolle mailboxen. Het is ook mogelijk om ex-medewerkers de toegang te ontzeggen. Zo kunnen ze niet meer bij je bedrijfsinformatie en contacten. Bij Microsoft Teams heb je die zekerheid, het is laagdrempelig voor iedereen, gebruiksgemak is optimaal en je houdt centraal regie. Ontzettend handig wanneer een collega weghaalt. Je kunt in een paar kliks regelen dat diegene niet meer bij bestanden, chats en adreslijsten kan. Hiermee verklein je de kans op datalekken.

 2. Alles bij elkaar

  Hoe heerlijk is het als je niet naar die ene bestand hoeft te zoeken? Met Microsoft Teams heb je alles bij elkaar. Je contacten, informatie en bestanden. Als het aantal projecten binnen je bedrijf groeit, werk je natuurlijk met andere stakeholders, bestanden en tools. Teams is heel flexibel. Niet alleen voeg je teamleden makkelijk toe aan een projectgroep, maar ook tooling en bestanden. Zo heb je alles bij elkaar op slechts één locatie. Lekker overzichtelijk. Jij en je partners binnen het project kunnen efficiënt aan de slag gaan. Van Excel-sheets en presentaties tot een digitaal planbord waar je voortgang en deeltaken kunt inzien. Geen eindeloze zoektochten meer naar de juiste bestanden!

 3. Integratie met populaire tools

  Stel je eens voor dat je voor elke taak een andere tool gebruikt, zoals Trello. Dan heb je veel gedoe met bijvoorbeeld wachtwoorden. Of je wilt iemand bellen, dan moet je wel het juiste telefoonnummer hebben. Of wil je een Word-document versturen? Dan open je eerst je Outlook en moet je het bestand op zoeken. Zo ben je veel tijd kwijt aan het combineren van je tools en om informatie te zoeken. Zonde van je tijd.

  Teams brengt informatie en tooling samen. Ontzettend handig! Nadat je een contact toevoegt op je smartphone, staat deze direct in de centrale database. Een vergadering inplannen? Dat is geen enkel probleem vanuit Teams. Een nieuwe tabel verstuur je eenvoudig rond en vanuit een chatvenster kun je zo een vergadering bijwonen. Je kunt veel apps van Microsoft of andere partijen toevoegen aan een Team. Dat zijn bijvoorbeeld tools voor projectbeheer en HR support.

 4. Tegelijk samenwerken in één bestand

  Je moet wachten op de mail met de gecorrigeerde bijlage of het ondertekende contract. Dit kan soms dagen of zelfs weken duren. En in welke versie zit je nu eigenlijk? Microsoft Teams biedt uitkomst, want je kunt tegelijk samenwerken in één document. Ook andere bestanden in Word, Excel, OneNote en PowerPoint kun je in de chat of groeps-chat tegelijk werken. Wachten op elkaar is verleden tijd. Met Teams behoud je overzicht en de kans op fouten wordt aanzienlijk kleiner. Kijk, dat noemen we dus efficiënt online samenwerken!

 5. Altijd en overal op elk device

  Microsoft Teams is altijd te gebruiken op je smartphone, tablet, computer en laptop. Je kunt op je favoriete device werken, zoals een iPhone. Dat is het fijne van Teams, het werkt platformonafhankelijk. Binnen Microsoft Teams ervaar je een soepele gebruikservaring, omdat apps er hetzelfde uitzien op de diverse platformen. Jouw team werkt op dezelfde manier, ongeacht het device.

 6. Zelf inrichten van je digitale werkplek

  Het is binnen Teams mogelijk om je werkomgeving volledig aan een specifieke project of team aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld apps van derden toevoegen, instellingen wijzigen per team, specifieke kanalen toevoegen en je voorkeuren instellen voor notificaties. Zo kun jij zelf je digitale werkplek inrichten, per team of project. Dat is wel zo fijn.

Ben je ook een fan geworden?

Bij Digihero kun je het beste van twee werelden combineren: Microsoft Teams en onze VoIP oplossing Neem snel contact op! Bel 0316 746 000 of mail naar info@digihero.nl.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30