Waar moet je opletten bij een zakelijke internetverbinding

Elke ondernemer heeft internet nodig om de werkzaamheden op een efficiënte manier uit te voeren. Daarom is het verstandig om en zakelijk internetabonnement af te sluiten. Het is verstandig om bij het vergelijken van de internetabonnementen dat je niet alleen op de maandelijkse kosten let, maar ook op de snelheid en stabiliteit. In dit artikel hebben we de belangrijkste aspecten om tot een beslissing op het gebied van zakelijk internet op een rijtje gezet.

Ga je voor sneller dan snel?

Het aantal gebruikers en de werkzaamheden. Dat zijn de aspecten waar je rekening mee moet houden bij je keuze van de internetsnelheid. Gebruik je het internet intensief? Dan zal de snelheid van het internet omhoog geschroefd moeten worden om snel te kunnen blijven werken. Glasvezel internet is de snelste internetverbinding die je kunt kiezen. Het is ongeveer 5x zo snel als een kabel- of DSL-verbinding. Glasvezel biedt snelheid en stabiliteit. Cruciaal voor bijvoorbeeld videovergaderingen, cloudopslag en digitale werkplekken. Een glasvezelverbinding is symmetrisch, dit betekent dat je net zo snel kunt uploaden als downloaden. Vooral handig wanneer je bestanden moet delen met andere filialen, klanten of opdrachtgevers. Heb je voor de deur een glasvezelverbinding. Dan hoef je niet te investeren. Maar helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar. Het kan zijn dat je een flinke investering moet maken om het op je locatie mogelijk te maken.

Stabiele verbinding

Je printer. Laptop. Mobiele telefoons. Allemaal apparaten die tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde (wifi-)verbinding. Helaas kan de snelheid dan lager zijn dan anders. Maar meer bandbreedte kan dit probleem oplossen. Let bij de aanschaf en keuze van de internetverbinding zeker op de grootte van de bandbreedte. Kunt u bij wijze geen minuut zonder internet omdat het binnen uw onderneming een cruciale rol speelt? Zorg dan voor een tweede en andere type internetverbinding om het risico van storingen en uitval zoveel mogelijk te beperken.

Is je onderneming gevestigd in een pand waar ook andere wifi-verbindingen aanwezig zijn? Bijvoorbeeld van andere bedrijven. Of juist van je buren als je vanuit huis werkt. Dan kun je ook last van hebben wat betreft de stabiliteit van je zakelijke wifi-internetverbinding. Bij de installatie moet daarom ook rekening gehouden worden met de kanalen van de internetverbindingen. Zorg ervoor dat deze niet op hetzelfde kanaal als andere bedrijven of buren is ingesteld.

Het kan ook zijn dat je bedrijf meerdere vestigingen heeft. Er zijn aanbieders die een gesloten netwerk tussen de vestigingen aan kunnen leggen. Zo heb je meer zekerheid, veiligheid en flexibiliteit dan open netwerken.

Advies of hulp nodig?

We staan voor je klaar met meer informatie over zakelijke internetverbindingen. En helpen je graag op weg met de keuze van de internetverbinding die bij je bedrijf past. Uiteraard kunnen we ook advies geven over het verbeteren van de snelheid en beveiliging van je gehele (wifi)netwerk. Bel 010 30 60 000 of mail naar info@digihero.nl.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30