Zo kun je een e-mailbericht verzenden naar een kanaal in Teams

Teams is een geweldig programma om met elkaar contact te houden. Zelf maken we er ook veel gebruik van. En we kunnen het iedereen aanraden! Microsoft biedt ook de mogelijkheid om een e-mail te delen met een specifiek kanaal.

E-mailverkeer binnen een organisatie aanzienlijk verminderen? Programma om te chatten kunnen daarbij helpen. Maar je hebt ook e-mails van mensen buiten je team die je wil delen met mensen binnen je team. Wat doe je dan? Je stuurt het door naar alle collega’s binnen je team. Gelukkig is dat bij Teams verleden tijd. Het is juist bedoeld om de hoeveelheid e-mails te verminderen en zoveel mogelijk via hetzelfde platform te werken.

Microsoft had een goede ingeving; een e-mail rechtstreeks naar een kanaal in Teams sturen. En het is heel simpel. Binnen het Microsoft Teams kanaal klik je op de drie stipjes in de rechterbovenhoek. Vervolgens selecteer je vervolgens de optie ‘E-mailadressen ophalen’ in het drop-down menu.

In het venster verschijnt nu de knop ‘kopiëren’ in beeld. Klik hierop. Plak nu het e-mailadres in de e-mail die je wil versturen en verstuur deze rechtstreeks naar het kanaal. Zodra een e-mail onderdeel is van het kanaal, dan kan iedereen reageren om een gesprek te beginnen in Teams.

Ben jij de eigenaar van een team? Dan is het mogelijk om te beperken wie dit e-mailadres mag gebruiken via de knop ‘geavanceerde instellingen’. Standaard kan dit iedereen gebruiken. Dit kun je beperken tot alleen leden van het team of alleen van bepaald domeinen. Als je wilt dat niemand e-mails kan sturen naar het kanaal, dan kun je het e-mailadres volledig verwijderen.

Waar wacht je nog op?

Microsoft Teams is een geweldig programma. En dat kunnen wij je aanbieden. Bel 010 30 60 000 of mail support@digihero.nl. We staan voor je klaar om je verder op weg te helpen.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30