Wat is wifi en hoe kun je de verbinding verbeteren?

Het internet. Dat gebruiken wij allemaal. Om te surfen, een e-mail te versturen of online te vergaderen. Veel mensen maken gebruik van draadloos internet, ook wel bekend als wifi. Maar wat is wifi eigenlijk? En hoe moet je eventuele wifi-problemen oplossen? Digihero legt het uit!

Wat is wifi?

Verschillende apparaten kunnen met elkaar verbonden worden met een draadloos netwerk, ofwel wifi. De verbinding maakt gebruik van radiogolven en op die manier kunnen we gegevens met hoge snelheid versturen en ontvangen.

Waar staat Wifi voor?

Wifi is de verzamelnaam voor draadloze netwerken en het wordt ook wel omschreven als Wi-Fi of Wifi. De officiële naam van wifi was IEEE 802.11b Direct Sequence, maar dat is lastig uitspreken natuurlijk. Daarom werd de naam Wifi bedacht, een afkorting voor ‘Wireless Fidelity’. De naam is bedacht met een knipoog naar de audioterm HiFi (High Fidelity = hoge betrouwbaarheid). We spreken in Nederland uit als ‘wiefi’ en op zijn Engels klinkt de uitspraak maar als ‘waifai’.

Hoe dan ook, internet blijft belangrijk voor onze dagelijkse werkzaamheden. Het is van belang dat onze wifi gewoon goed werkt. Jammer genoeg gebeurt het echter dat de wifi hapert, de wifi traag is of dat je een slecht bereik hebt. Wat dan?

Plaats van je modem

Voor een goed bereik van je wifi-signaal is het belangrijk dat je modem op de juiste plek staat of hangt. Zet daarom je modem wat hoger, het liefst 1 tot 2 meter hoog. Houd rekening met de plek waar je de modem neerzet. Staat het modem in de meterkast? Het kan zijn dat het verplaatsen van je modem naar erbuiten, voor 5% meer wifisterkte kan zorgen.

Slecht signaal

Je modem stuurt signalen naar je laptop, tablet of telefoon. Het kan zijn dat andere apparaten die signalen verstoren, zoals bewakingscamera’s, draadloze lichtschakelaars of audiospeakers. Heb je twijfel over een apparaat? Schakel dan de desbetreffende apparaat en test je internet.

Tip

Heb je geen glasvezel, maar internet via het kopernetwerk? Zorg dan dat de kabel van je modem naar het internetaansluitpunt niet langer is dan 1,5 meter.

Meerdere Wifi Access Points

Betonnen muren, isolatie en elektronisch apparatuur. Dat zijn allemaal factoren waardoor wifi haar kracht verliest. Werk je op zolder of een grote kantoorruimte met veel gebruikers? Met Ubiquiti Access Points vergroot je het wifi-bereik. Wij zorgen ervoor dat je een volledig dekkende wifi in je gehele bedrijfspand hebt.

Maak snel een afspraak!

Bel 010 30 60 000 of mail info@digihero.nl. Wij zijn er van maandag tot en met donderdag om 09.00 tot 17.30 uur. Op vrijdag kun je ons van 09.00 tot 16.30 uur bereiken.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30