5 zaken waar je aan moet denken bij een verhuizing naar nieuwe locatie

Verhuizen naar een nieuwe locatie. Er kunnen veel redenen zijn waarom je gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. Misschien is je pand verouderd, of is het pand te klein geworden voor alle medewerkers. Ook kun je verhuizen vanwege een betere locatie. Wat de reden ook is, er komt veel meer bij kijken dan alleen een verhuiswagen. Er komt wel even wat meer bij kijken, juist omdat het om een bedrijf gaat.

1. Bestemmingsplan en vergunningen

Het klinkt misschien wel een beetje gek, maar weet je zeker dat je jouw business mag uitvoeren op de nieuwe locatie? Heel belangrijk om het zeker te weten. Controleer daarom het bestemmingsplan van de nieuwe locatie en kijk of er eventueel extra regels gelden. Ga ook na of de benodigde vergunning aanwezig zijn.

2. Je nieuwe ruimte inventariseren

Maak een overzicht van de eisen waaraan jouw nieuwe bedrijfspand moet voldoen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan voldoende vergaderplekken, genoeg ruimte voor de opslag en een keuken. ZIjn er voldoende toiletten? En is er voldoende parkeergelegenheid of moet je misschien parkeerplaatsen huren? Is er een verbouwing nodig of kun je dit over enkele jaren nog doen?
Denk ook goed na over de toekomst. Je zult een aantal jaar op deze locatie blijven. Maar wat gebeurd er als er de komende jaren veranderingen zijn binnen de organisatie? Ga je nog uitbreiden of gaan de komende jaren veel werknemers met pensioen? Het is niet zo fijn als het pand over een jaar alweer te klein of juist te groot is geworden.

3. Denk na over je ICT

Laten we eerlijk zijn, bedrijven kunnen niet goed werken zonder goede ICT-voorzieningen. We hebben ICT nodig. Denk hierbij aan telefonie, internet en de opslag van allerlei data en programma’s. En hoe is dit op de nieuwe locatie geregeld? Gaat jouw bedrijf een paar dagen dicht zodat iedereen kan helpen verhuizen? Of blijven er medewerkers vanuit huis werken via Cloud Desktop?
Kan jouw huidige ICT-leverancier ook op de nieuw elocatie aan de slag? En heb je een snelle internetverbinding op deze locatie? Allemaal belangrijke vragen om te beantwoorden, zodat je bedrijf weer zo snel mogelijk operationeel is na de verhuizing. Het kost veel geld als medewerkers stil zitten. Bovendien kan het mogelijk boze klanten opleveren. En daar zit je natuurlijk niet op de wachten tijdens een kantoorverhuizing.

4. Contracten

Een bedrijfsverhuizing, dat is best wel stressen. Ook brengt het kosten met zich mee. Dan zit je natuurlijk ook niet te wachten op een dubbel huurcontract en dus dubbele kosten voor een paar maanden. Check wat de opzegtermijn is van je huidige contract. Zijn er ook nog boete-kosten als je weggaat voor een bepaalde termijn?
Je hebt natuurlijk nog een hoop andere contracten afgesloten voor je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, gas, water, licht, telefonie, internet of wellicht maaltijdbezorging. Controleer of deze contracten mee verhuisd kunnen worden naar de nieuwe locatie. Of als je ermee gaat stoppen, check dan je opzegtermijn.

5. Je adres wijzigen

Je bezoekers of leveranciers staan bij het oude adres. Oeps. Dat is natuurlijk niet professioneel. Het is erg belangrijk om het nieuwe adres bekend te maken bij klanten en leveranciers. Stuur je adres en bel eventueel erachter aan om te vragen of het adres bekend en opgeslagen is.
Op online gebied moet er ook heel wat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan je eigen website of Google. Ook als je social media kanalen, in de handtekening van alle medewerkers en op visitekaartjes, briefpapier en folders. Zoek naar je eigen bedrijf op het internet. Krijg je overal het juiste adres te zien? Dan weet je dat het allemaal klopt. Tot slot is het belangrijk om de KvK en de bank op de hoogte te stellen zodat daar alle gegevens van jouw bedrijf kloppen.

Ben je klaar voor de verhuizing?

Er komt een hoop kijken bij een bedrijfsverhuizing. Ben je er al klaar voor? Of heb je nog vragen over je nieuwe ICT-infrastructuur. Neem dan contact op. Bel of mail ons. We staan voor je klaar.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30