Thuiswerken: veilig online

Het thuiswerken is inmiddels niet meer weg te denken. Net als samenwerken op een afstand. Bij thuiswerken en samenwerken hoort ook veilig werken. Een beveiligde verbinding tussen laptop van de medewerker en het bedrijfsnetwerk. Maar is jouw laptop ook voorzien van een goede en up-to-date antivirusprogramma voor bescherming tegen virussen en malware?

Werk veilig online

Maak gebruik van een vertrouwd en beveiligd (Wi-fi)netwerk. Dat is een vertrouwd netwerk, in tegenstelling tot open Wi-fi netwerken. Maak zoveel mogelijk gebruik van multifactorauthenticatie (MFA) voor toegang tot jouw bedrijfsnetwerk en sterke wachtwoorden. Kijk uit voor phishingmails, blijf regelmatig updates installeren en zorg voor een betrouwbare beveiligingssoftware.

Kijk uit voor corona-phishing

Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt voor phishingmails en valse e-mails rondom het coronavirus. Ze zeggen het volgende hierover: “Het is bekend dat criminelen gebruikmaken van de huidige ontwikkelingen door het versturen van phishingmails of het verspreiden van malware”. Houd rekening met een mogelijke toename van meldingen omtrent phishingmails en valse e-mails. Het advies luidt dan ook: “Klik niet op links in e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mailberichten die u niet verwacht of van een onbekende afzender zijn”.

Blijf updaten!

Het updaten van jouw software is één van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om veilig te blijven. Hierbij gaat het niet alleen om het besturingssysteem van jouw computers, maar ook het updaten van alle software en applicaties die je gebruikt. Door regelmatig te updaten worden gaten in het besturingssystemen en software gedicht, waarmee een cybercrimineel een stuk minder snel zal hacken.

Wij helpen u graag verder

Bel 010 30 60 000 of mail naar support@digihero.nl. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur, op vrijdag van 9:00 uur tot 16:30 uur. Onze specialisten staan je graag te woord.

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30