Glasvezel hier, glasvezel daar

We hebben allemaal als eerste behoefte om een dak boven de hoofd te hebben. Maar een goede internetverbinding is net zo belangrijk. We gebruiken steeds meer en meer data. Nu en vooral in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat we gebruik maken van een betrouwbaar netwerk met een enorme capaciteit. Het antwoord? Glasvezel.

Terug naar de basis: wat is glasvezel?

Glasvezel is een flinterdunne en ijzersterke glasdraad. Met behulp van weerkaatsing van licht kunnen gegevens via glasvezel op lichtsnelheid worden getransporteerd: razendsnel dus. Glasvezel is onverwoestbaar en ondervindt geen hinder van externe factoren. Daardoor is het ook zeer betrouwbaar.

Zo werkt glasvezel

– Met glasvezel verstuur en ontvang je data via een glasvezelkabel
– In deze kabel zitten veel glasvezels, deze vezels geven informatie door via lichtsignalen
– De lichtsignalen gaan razendsnel aan- en uit
– Deze knippercombinaties vertaalt het ontvangende apparaat supersnel tot de data die vanaf het andere data werd verstuurd
– Je kunt internetten met de snelheid van het licht

“Met een actie zonder visie blijf je in de waan van de dag. Een visie zonder actie blijft een droom. Een visie met een gedegen plan en uitvoering verandert de wereld.”
– NELSON MANDELA

Groter gebruik

Meer dan tien jaar geleden. Mark Zuckerberg had als visie om mensen online te verbinden met Facebook. In februari 2005 richtte Chad Hurley met twee andere collega’s YouTube op. Een aflevering terug bekijken? Dat kon bestond nog niet. Laat staan Netflix en Disney+. Hoe anders is het nu! Het internet speelt een grote rol in ons leven. Denk aan bankieren, studeren, (thuis)werken en bijvoorbeeld (thuis)zorg. En dat zal in de toekomst steeds meer worden. De kwaliteit van streams en televisie zal beter worden. De behoefte aan en mogelijkheden voor zorg op afstand zullen groeien. Online winkelen zal steeds meer opkomen en meer apparaten in huis of bedrijf zullen worden bediend via wifi. Kortom, internet speelt een enorm belangrijk rol en we zullen steeds meer van eisen.

Glasvezel verandert de wereld

Glasvezel is het netwerk van vandaag en in de toekomst. Als organisatie wil je mee kunnen groeien met de ICT-ontwikkelingen. Hiervoor is een betrouwbare, razendsnelle en flexibele internetverbinding een must. Digihero biedt het antwoord: zakelijk glasvezel. Meer bandbreedte, een privénetwerk of een koppeling met meerdere locaties. Glasvezel maakt het mogelijk. We hebben voor iedere onderneming een passende oplossing die voldoet aan alle mogelijke voorwaarden.

Alle voordelen van glasvezel op een rijtje

  • Met een glasvezelverbinding worden snelheden tot wel 1 Gbit/s gehaald
  • Sneller toegang tot jouw data en applicaties die zijn opgeslagen in de Cloud
  • Glasvezel is minder gevoelig voor externe factoren zoals wisselende weersomstandigheden
  • Overal in het pand een constante signaalsterkte
  • Meerdere diensten over een verbinding
  • De verbindingen zijn eenvoudig op en af te schalen

Weten welke kansen zakelijk glasvezel biedt voor jouw bedrijf en benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw bedrijfslocatie?

Neem dan contact met ons op. Bel 010 30 60 000 of mail naar info@digihero.nl. We staan voor je klaar!

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30