De moderne werkplek: Microsoft 365

Microsoft 365, wat is dat precies? Welke apps horen daar wel of juist niet bij? Wat kan je er nou eigenlijk mee? We vertellen je alles wat je moet weten over Microsoft 365 in deze blog.

Microsoft 365, wat is dat?

Er zijn genoeg mensen die Microsoft 365 willen gaan gebruiken, maar absoluut geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Sommige maken al wel gebruik van bepaalde Microsoft apps, maar halen nog niet de volle 100% uit hun licentie. Voor anderen is Microsoft 365 nog steeds Office 365 en linken ze daar alleen apps Word, Excel en PowerPoint aan.

Microsoft 365 is een onderdeel van de moderne werkplek. En ook niet meer weg te denken. Naast de vertrouwde apps zoals Word, Excel en PowerPoint, omvat Microsoft 365 ook Microsoft Outlook, Microsoft Teams, Microsoft SharePoint, Microsoft Yammer, OneNote, Access en Publisher.

Microsoft 365 heeft het eigenlijk allemaal. We hebben het dus over het ‘totaalpakket’. Met Microsoft 365 kun jij je werk zo goed en zo veilig mogelijk doen vanaf elke gewenste locatie.

We hebben het eerder gehad over de naam “Office 365”. Vanaf 21 april 2020 is de naam gewijzigd in “Microsoft 365”. Er is gekozen voor deze naamswijziging omdat veel mensen dachten dat Office 365 bestond alleen uit de bekende programma’s Word, PowerPoint en Excel. Met de nieuwe naam is het een stuk duidelijker dat het niet alleen om de lokale office apps gaat.

De voordelen van Microsoft 365

We zetten de voordelen van Microsoft 365 op een rijtje:

Werk gemakkelijk vanuit elke locatie

Microsoft 365 zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent op elk apparaat. Maakt niet uit of je op je mobiel, laptop of tablet werkt. Als je op meerdere devices werkt, dan is het handig om een abonnement te kiezen waarbij het mogelijk is apps zoals Word of Teams of meerdere devices te installeren. Wisselen naar een ander apparaat? Geen enkel probleem! De apps verhuis je gewoon mee.

Veilig werken in de cloud

Samenwerken was nog nooit zo eenvoudig met Microsoft 365. Werk in een document en sla deze rechtstreeks op in bijvoorbeeld OneDrive. De wijzigen die je aanbrengt worden direct bijgewerkt. Zo kun je naadloos samenwerken met al je collega’s. Je kunt chatten of met elkaar praten in real-time terwijl je aanpassingen doet.

Frequente, automatische updates

Microsoft 365 pusht automatische updates naar elke gebruiker. Zo kun je lekker doorwerken zonder dat je tijd besteedt aan het installeren, bijwerken of synchroniseren van apps of updates. Je hoeft je geen zorgen te maken over trage en verouderde software. Want je blijft altijd lekker doorwerken met de nieuwste versie van Word, Excel of PowerPoint.

Digihero is een grote fan van Teams. Waarom we fan zijn van Microsoft Teams? Lees onze blog!

De mogelijkheden van Microsoft 365

De vele apps van Microsoft 365 zijn zowel als applicatie en als webversie te gebruiken. Voor sommige apps heb je wel een uitgebreidere Microsoft Licentie nodig. Hieronder worden alle apps toegelicht.

Lokale Office apps

 • Outlook
 • Word
 • Excel
 • PowerPoint
 • OneNote
 • Access (pc)
 • Publisher (pc)

Je kent vast Microsoft Outlook wel, dé e-mailapplicatie van Microsoft 365. Naast het verzenden en ontvangen van je e-mail kun je ook gebruik maken van de ingebouwde agenda om afspraken bij te houden. Microsoft Word is vast ook wel bekend. Je maakt hiermee mooi verzorgde cv’s, nieuwsbrieven en documenten. Je hebt toegang tot veel gratis sjablonen, opmaakfuncties en invoegtoepassingen zoals vormen en afbeeldingen. Daarentegen is PowerPoint weer perfect voor het maken van presentaties met diverse animaties, overgangen en online video’s. Excel is goed geschikt om je gegevens te organiseren in vertrouwde spreadsheets en werkmappen. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Het papieren notitieblok van de toekomst. Dat is OneNote. Je kunt de notitieblokken verdelen en secties en pagina;s waardoor je de inhoud goed organiseert. En je vindt makkelijk je notities terug. Access is een hulpmiddel dat eenvoudig te gebruiken is om zakelijke toepassingen te maken, vanuit sjablonen of helemaal vanaf het begin. Je kunt met de ontwerpmiddelen van Acces in een korte tijd aantrekkelijke toepassingen maken. Let op! Acces is alleen toegankelijk vanaf een pc. Tot slot kun je met Publisher professionele lay-outs maken. Je kunt de lay-out en stijl van de tekst, afbeelding, randen en veel meer bepalen, Alles wat je toevoegt in Publisher blijft precies hetzelfde. Zoals je het hebt ontwerpen, in gedrukte vorm, online of in een e-mail.

Voor het gebruik van de lokale Office apps heb je minimaal een Microsoft 365 standard licentie nodig.

Apps die de samenwerking bevordert

 • Microsoft Teams
 • Microsoft SharePoint
 • Microsoft Yammer

Microsoft Teams, daar hebben we heel wat over gezegd. Het is dé nieuwe manier van samenwerking. Je kunt chatten, bellen en met elkaar vergaderen vanaf elke locatie. Deel eenvoudig bestanden met elkaar en werkt tegelijkertijd in een document. SharePoint is de plek waar documenten worden opgeslagen. Je hebt verschillende teams sites voor elk projectteam, afdeling of divisie. Zo vind je de documenten gemakkelijk terug. Ook kun je bestanden, gegevens, nieuws en bronnen eenvoudig met elkaar delen. Met Microsoft Yammer communiceer je gemakkelijk organisatie breed. Creëer betrokkenheid onder medewerkers en verbeter de communicatie binnen je bedrijf. Het is mogelijk om gemeenschappen met gezamenlijke interesses te bouwen, ideen verzamelen en iedereen op de hoogte te houden met behulp van Yammer.

Voor het gebruiken van deze apps heb je minimaal een Microsoft 365 basic licentie nodig. Wil je de samenwerkingsapps gebruiken in combinatie met lokale Office-apps? Dan heb je wel een Microsoft 365 standard licentie nodig.

Microsoft 365 en haar beveiliging

Een moderne werkplek moet natuurlijk wel veilig zijn. Wist je dat elke 39 seconden een hackeraanval ergens ter wereld plaatsvindt? Je hebt een betrouwbare bescherming voor je omgeving nodig. Gelukkig zet Microsoft 365 zich sterk in voor de veiligheid van haar gebruikers. Het programma biedt bescherming tegen spam, malware, virussen, phishing-pogingen en andere bedreigingen.

Beveiligd tegen bedreigingen

Microsoft 365 Business beschikt over high-end beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alle data in de cloud veilig staat. Advanced Threat helpt je bijvoorbeeld te beschermen tegen bedreigingen.

Zakelijke gegevens beschermen

Jouw gegevens zijn op persoonlijke apparaten beschermd door beperkte kopieën en opslag. Je hebt de mogelijkheid om informatiebescherming toe te voegen. Dit houdt in dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de gevoelige informatie op het apparaat. Via het Microsoft 365-beveiligingscentrum kan je alle identiteiten, gegevens, apparaten, apps en infrastructuur beheren. Je hebt slechts één dashboard waar je makkelijk de beveiligingsstatus kunt bekijken. En configuraties kunt instellen. Bovendien krijg je meldingen van verdachte activiteiten. Een beveiligingsmaatregel, Azure Active Directory (AD), wordt ingezet door Microsoft 365 om de identiteit van gebruikers achter de schermen te beheren. Wanneer je een Enterprise-abonnement hebt, kun je gratis gebruik maken van Azure AD.

Op afstand de gegevens wissen

Het is dus mogelijk om mobiele toegang te beperken. Op lek apparaat. Ben je jouw apparaat verloren of is het gesloten? Dan is het mogelijk om selectief zakelijke gegevens op afstand te wissen.

Geavanceerde beveiligingsfuncties

Er zijn binnen Microsoft 365 Office ook geavanceerde functies beschikbaar om je te helpen je organisatie te beschermen tegen bedreigingen, zoals een Cyber-Threat. En je kunt ook nog eens gevoelige informatie beschermen.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Microsoft 365 Advanced Threat Protection
 • Het beleid voor preventie van gegevensverlies (DLP)
 • Exchange Online Archiving
 • Azure Information Protection
 • Microsoft Intune

Interesse in Microsoft 365?

Microsoft 365 is een belangrijk onderdeel van je moderne werkplek. Het mag eigenlijk niet ontbreken! Bekijk samen met ons naar de mogelijkheden. We kijken naar je huidige situatie en geven advies. Voor iedereen is er wel een geschikte oplossing, dankzij de vele mogelijkheden van Microsoft 365.

Bel 010 30 600 of mail naar info@digihero.nl. We staan voor je klaar!

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30