Ken jij deze 7 handige Microsoft Teams tips al?

Microsoft Teams is een geweldig programma. Je kunt overal ter wereld met je collega’s aan projecten of bestanden werken. Hierbij is het wel zo verstandig om te kijken naar het tijdsverschil. Je wilt immers niet om 4 uur ‘s nachts vergaderen, hoe leuk je collega’s ook zijn. Maar dat terzijde, wist je dat je ook je meest belangrijke kanalen kunt vastmaken of dat je sneltoetsen kunt gebruiken? Wij geven je een paar handige Microsoft Teams tips!

Tip 1. Meteen vergaderen

Je kunt vergaderingen inplannen, maar ook meteen vergaderen. Selecteer aan de linkerkant van Teams Kalender. Selecteer boven in het scherm Nu vergaderen en klik dan op Nu deelnemen. Typ de namen of telefoonnummers van de personen die je wilt toevoegen aan de vergadering. Wil je het scherm delen? Klik op de knop Delen in de besturingselementen voor de vergadering.

Tip 2. Je belangrijke kanalen vastmaken

Er zijn vast kanalen die je vaak gebruikt. Deze kanalen kun je vastmaken, zodat je snel toegang hebt. Zet je ze vast, dan zie je ze terug bovenaan de lijst onder Vastgemaakt. Selecteer Meer opties… rechts van de naam van het kanaal en selecteer vervolgens Pincode.

Tip 3. Vrolijk de boel op met memes

Wist je dat je GIF-bestanden kunt toevoegen om je gesprekken persoonlijker te maken? Klik op de knop GIF onder het vak waar je het bericht hebt getypt en zoek naar het gewenste GIF-bestand. Druk op Verzenden wanneer je klaar bent.

Tip 4. Heb je een vraag over Teams?

Teams biedt veel functionaliteiten, zo veel dat je het soms even niet meer weet. Gelukkig heeft Teams daar op wat bedacht: Help-informatie. In de linkerbenedenhoek kun je op Help klikken en vervolgens op Onderwerpen. Blader door de aanbevolen onderwerpen of zoek iets dat je nodig hebt. Bekijk ook eens de tabblad Training. Hier vind je korte video’s met procedures om Teams snel te leren kennen.

Tip 5. Blijf op de hoogte met Activiteiten

Activiteiten is waar je al je meldingen op één plek kunt zien, van @vermeldingen tot antwoorden op gesprekken je bent begonnen. Je geeft aan wat er in Activiteiten wordt weergegeven via je instellingen voor meldingen. Je vindt Activiteiten in de linkerbovenhoek van Teams.

Tip 6. Vraag aandacht met @vermeldingen

Met Microsoft Teams kun je, net als WhatsApp of e-mail, de aandacht vragen met @vermeldingen. Typ in een kanaal op het tabblad Berichten een bericht in het vak. Als je aandacht wilt van een teamlid, typ dan @ en vervolgens typ je de naam van je teamlid. Het bericht voor de lid wordt gemarkeerd.

Tip 7. Maak gebruik van sneltoetsen

Toegegeven, je moet wel wat combinaties uit je hoofd leren om zo sneller te kunnen werken. Maar dan heb je ook wat. Je kunt je toetsenbord gebruiken in plaats van een muis. Als je in de Teams-app drukt op CTRL+, dan krijg je een lijst te zien met sneltoetsen.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt. En dit is onze laatste tip: wist je dat wij meerdere licenties aanbieden? Ideaal wanneer je je bedrijf gaat uitbreiden. Neem snel contact op. Bel 010 30 60 000 of mail naar info@digihero.nl. We staan voor je klaar!

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30