Eenvoudig overstappen naar Digihero

Kies je voor Digihero, dan kies je ook voor alles onder één dak. We vinden dat overstappen eenvoudig moet zijn. Daarom regelen we alles met je huidige provider en zorgen ervoor dat je altijd online blijft. Over dubbele kosten hoef je je ook niet druk te maken. En onze overstapservice is helemaal gratis! Stap eenvoudig over naar Digihero, zonder al teveel gedoe.

Bekijk onze scherp geprijsde pakketten.
Wil je nog kijken wat we zoal bieden? Een overzicht van alle producten vind je op deze pagina.

Onze pakketten

Keuze gemaakt?

Heel fijn! We hebben een handig stappenplan voor je. Volg onderstaande vier stappen en geniet in no time van onze zakelijke producten.

1. Controleer je huidige contract

Bekijk het contract met de je huidige provider en noteer de contract- en opzegtermijn. Kies een overstapdatum na de huidige contractperiode. Zo voorkom je dubbele kosten. Natuurlijk is het mogelijk om eerder over te stappen, maar hou dan wel rekening met de afkoopsom in het contract van je oude provider.

2. Bestel je ideale pakket

Plaats je bestelling en geef aan dat je gebruik wilt maken van de gratis overstapservice. Let erop dat je lopende contract binnen 3 maanden afloopt. Ligt jouw einddatum verder dan drie maanden? Dan kun je helaas nog geen gebruik maken van onze overstapservice.

3. Geef een bevestiging

Je ontvangt na het bestellen een e-mail met de link naar het overstapformulier. Vul dit binnen 5 dagen in! Zorg ervoor dat je de naam van je huidige provider, het contractnummer en de einddatum van het contract invult.

4. Afspraak maken voor installatie

We zijn aangekomen bij de laatste stap, namelijk het maken van een installatie afspraak. Samen plannen we een installatie afspraak met een monteur op een moment dat je het beste uitkomt. Ideaal toch?

FAQ Overstappen

Hoe behoud ik mijn telefoonnummer(s)?

We zorgen ervoor dat je je telefoonnummer(s) behoudt. En bereikbaar blijft. Geef bij ons duidelijk aan welke nummers je wilt behouden.

Je kunt je huidige telefoonnummers opvragen bij je huidige aanbieder. Het is ook mogelijk om ons te machtigen en namens jou je telefoonnummers op te vragen. Je kunt hier het machtigingsformulier vinden.

Kan ik zaken als clouddiensten, IP-adressen en e-mailadressen behouden?

Clouddiensten maken onderdeel van een bundel. Zeg je deze op? Dan komt ook de clouddienst te vervallen. IP-adressen zijn niet overdraagbaar naar je nieuwe aanbieder. Gelukkig kun je wel bij ons nieuwe vaste IP-adressen aanvragen. E-mailadressen zoals jan@telecomaanbieder.nl kun je niet meenemen. Wel kun je bij ons nieuwe e-mailadressen aanvragen.

En we helpen je graag verder. Bijvoorbeeld met het instellen van je apparatuur zodat alles goed werkt. Of het bespreken van de mogelijkheden. Neem contact op met onze klantenservice.

Welke producten en/of diensten worden ondersteund door de Overstapservice Zakelijk?

Digihero kan bij een overstap via de Overstapservice Zakelijk moeiteloos jouw internet, tv en/of telefonie diensten overnemen.

Buitenom internet, tv en/of telefonie kunnen wij uiteraard nog veel meer diensten overnemen, maar dit is niet altijd even eenvoudig. Zo kan het zijn dat jouw huidige provider niet is aangesloten bij de Overstapservice Zakelijk, of wellicht wil je graag een particuliere dienst meenemen. Informeer hier dan ook eerst naar om te zorgen dat je geen moment offline hoeft te zijn.

Welke diensten komen bij de overstap te vervallen?

Neem je meerdere diensten, zoals internet, telefonie en pin af bij een aanbieder? Dan zijn deze mogelijk gebundeld in één contract. Bij het beëindigen van je contract komen alle diensten die onderdeel uitmaken van de bundel te vervallen.

Je kunt bij je huidige aanbieder opvragen welke bundels je afneemt. Het is ook mogelijk om Digihero te machtigen om namens jou je contractgegevens op te vragen. Je kunt het machtigingsformulier hier vinden.

Kan ik mijn PIN- en Alarmvoorzieningen blijven gebruiken?

Bespreek je overstap altijd met je PIN- en/of Alarmleverancier, zodat je zeker weet dat je deze voorzieningen kunt blijven gebruiken.

Wat zijn de mogelijkheden als ik een overstap naar Digihero annuleer?

Kun je de overstapservice om een bepaalde reden niet gebruiken? Geef dit telefonisch zo snel mogelijk door, zodat wij de overstapservice kunnen beëindigen. Bel 010 30 60 000 voor meer informatie.

Wat zijn de mogelijkheden als ik een overstap naar een andere aanbieder annuleer?

De afspraak is dat de nieuwe provider voor jou de overstap binnen 30 en maximaal 90 dagen regelt en je huidige internet- en telefonie abonnement opzegt. We raden je aan om bij je provider te informeren wat de annuleringsmogelijkheden van de overstapservice zijn.

Wil je meer weten over de Overstapservice Zakelijk?

Kijk dan op de website van COIN.

Meer hulp nodig?

Telefoon 010 30 60 000
Social media Digihero Facebook Digihero Twitter Digihero Youtube Digihero Instagram Digihero LinkedIn